Náhradní plnění

Zákonem stanovená povinnost zaměstnávat osoby se zdravotním postižením. Náhradní plnění je aktuální pro zaměstnavatele, kteří mají více jak 25 zaměstnanců.

Náhradní plnění je jedním ze způsobů, jak mohou firmy splnit zákonem stanovenou povinnost zaměstnávat osoby se zdravotním postižením. Náhradní plnění je aktuální pro zaměstnavatele, kteří mají více jak 25 zaměstnanců. Ze zákona jim vzniká povinnost zaměstnávat zdravotně postižené pracovníky (OZP), a to v povinném podílu 4% k celkovému počtu zaměstnanců. Legislativu spojenou se zaměstnáváním OZP upravuje zákon o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb., § 81.

Podle zákona existují tři způsoby, jak lze povinný podíl splnit:

  • zaměstnávání OZP pracovníků
  • pomocí náhradního plnění
  • odvod poplatku do státního rozpočtu

Ne všem zaměstnavatelům charakter činnosti dovoluje tyto pracovní místa nabídnout, a proto musí zajistit odvod  daně do státního rozpočtu nebo výhodněji, pomocí Náhradního plnění využít odběr služeb, výrobků od garantovaných zaměstnavatelů s více než 50 % zaměstnanců se zdravotním postižením, či zadáváním zakázek těmto zaměstnavatelům.

Proč náhradní plnění od nás:

  1. Náhradním plněním podpoříte zaměstnávání OZP osob
  2. Ušetříte na zbytečných výdajích ve formě odvodu státu
  3. Pomůžete optimalizaci Vašich podnikových nákladů

Naše společnost ASF jobs s.r.o. splňuje podmínky zákona č.435/2004 Sb. o zaměstnanosti a může poskytovat náhradní plnění. Máme uzavřenou dohodu o uznání zaměstnavatele za zaměstnavatele na chráněném trhu práce č .OTA-UZ-5/2020.  Námi dodávané služby lze započítat jako náhradní plnění.  V případě Vašeho zájmu nás neváhejte kontaktovat.

Kalkulačka náradního plnění >>